Dostępność
Promocja
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
GRILLE GAZOWE
CAŁOROCZNA KUCHNIA W OGRODZIE
Z roku na rok rośnie popularność grilli gazowych. Przede wszystkim posiadanie takiego grilla umożliwia korzystanie z niego przez cały rok. Nie trzeba czekać do wiosny i rozpoczęcia sezonu grillowego jak przy węglowych odpowiednikach. Umiejscowienie grilla gazowego na tarasie pod zadaszeniem może stanowić ciekawe przedłużenie kuchni, dzięki czemu niezależnie od pogody i pory roku możliwe jest jedzenie pysznych potraw z rusztu.
CO Z GRILLOWANIEM NA BALKONIE?
Tradycyjnych grilli węglowych nie można używać na balkonie w bloku mieszkalnym. Z jednej strony jest ryzyko pożaru, z drugiej emitowane są duże ilości dymu przeszkadzającego sąsiadom. Co innego grill gazowy. Kontrola temperatury jest dziecinnie prosta, wystarczy odpowiednio wyregulować pokrętło. Przy takim grillu nie trzeba stać i pilnować, by nie pojawił się ogień a potrawy paliły. Rezultaty grillowania na gazie są zawsze takie same, powtarzalne.
ZDROWE POTRAWY I BYCIE EKO
Brak węgla oznacza nie tylko brak szkodliwych aromatów dymu ze spalanego węgla. Przede wszystkim smażenie jest szybkie i czyste. Nie ma fazy długotrwałego rozpalania grilla ani jego żmudnego czyszczenia po zakończeniu smażenia. Dzięki posiadaniu specjalnych aromatyzerów, które zapobiegają skapywaniu tłuszczu na palniki gazowe, grill gazowy nie emituje szkodliwych substancji. Dym spalanego węgla nie zanieczyszcza atmosfery, a więc nie dość że jemy zdrowo, potrawy przygotowujemy szybko, to jeszcze wspieramy ekologię dbając o planetę.