Skontaktuj się z nami już dziś!

Skontaktuj się!

99,2% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam532Nie polecam4

Zgodność z opisem
4.9
Koszt wysyłki
4.9
Obsługa kupującego
4.9

GRILLE OGRODOWE

GRILLOWANIE, CZYLI NARODOWY SPORT POLAKÓW

Grill ogrodowy to dziś obowiązkowe wyposażenie każdego ogrodu czy tarasu. Jak tylko pierwsze promienie słońca zaczynają mocniej przebijać się przez chmury, rozpoczyna się sezon grillowy. Niemal w każdy weekend na osiedlach domków jednorodzinnych czuć przyjemny zapach rozpalanego grilla. Grill staje się elementem obowiązkowego wyposażenia na wypady pod namiot, nad rzekę czy jezioro. 

Grille można podzielić na stacjonarne i przenośne. W ogrodach czy na tarasach zwykle spotyka się stacjonarne grille będące niewielką budowlą, wyposażoną w ruszt i palenisko. Bardzo praktyczne są również grille przenośne, z których możemy wyróżnić elektryczne, gazowe lub węglowe. Te ostatnie są najczęściej wybierane ze względu na stosunkowo niską cenę i łatwość w transporcie. 

KTÓRY GRILL ZAPEWNI NAJLEPSZY SMAK POTRAW

Na którym grillu przyrządzimy najsmaczniejsze potrawy? Wśród użytkowników zdania są mocno podzielone. Fani grillów węglowych twierdzą, że tylko naturalny aromat węgla drzewnego czy brykietu zapewni odpowiedni smak grillowanym potrawom. Natomiast zwolennicy grillów gazowych są przekonani, że smak jest identyczny, a komfort korzystania nieporównywalnie większy. 

GAZOWY CZYLI ZDROWSZY

O ile kwestia smaku potraw smażonych na grillu węglowym czy gazowym jest kwestią sporną, o tyle faktem jest że używanie gazu jest na pewno zdrowsze. Grill gazowy nie emituje szkodliwych substancji, głównie dzięki posiadaniu specjalnych aromatyzerów, które zapobiegają skapywaniu tłuszczu na palniki gazowe. Nie tylko chronią one przed skapującym tłuszczem, ale wręcz odparowują go do potraw, dodając im niepowtarzalnego aromatu. 

Czy to oznacza, że grill węglowy jest szkodliwy dla zdrowia? Niekoniecznie. Wystarczy stosować się do kilku zasad. Pod grillowanymi potrawami warto umieścić tackę na skapujący tłuszcz. Wówczas nie będzie on przedostawał się na brykiet czy węgiel drzewny powodując wyzwalanie się szkodliwych substancji. Należy również zwrócić uwagę na jakość podpałki i wybierać te wysokiej jakości. Na wolno stosować benzyny do rozpalania ognia, a podpałki płynne lepiej zamienić na stałe, wykonane w 100% z naturalnych składników.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium