Skontaktuj się z nami już dziś!

Skontaktuj się!

99,2% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam532Nie polecam4

Zgodność z opisem
4.9
Koszt wysyłki
4.9
Obsługa kupującego
4.9

PATELNIE

PODSTAWOWE NACZYNIA KUCHENNE DO SMAŻENIA POTRAW

Patelnie to naczynia kuchenne służące przede wszystkim do smażenia potraw. Na rynku dostępnych jest wiele różnych modeli patelni. Wśród nich najważniejsza jest patelnia uniwersalna, na której można smażyć mięso i warzywa. Poza tym jest wiele modeli przeznaczonych do określonego typu potraw jak patelnia do naleśników, patelnia grillowa czy patelnia wok.  

POWŁOKA PATELNI MA KLUCZOWE ZNACZENIE

Rodzaj zastosowanej powłoki jest jednym z najważniejszych elementów patelni. Może być stalowa, teflonowa, ceramiczna, żeliwna. Ważne jest, aby podczas smażenia potrawy nie przywierały do niej, aby można było smażyć bez tłuszczu i żeby podczas smażenia nie dochodziło do wydzielania toksycznych związków chemicznych. Powłoka powinna być obojętna chemicznie, dzięki czemu potrawy nie tracą związków mineralnych i nie zmieniają smaku. 

WOK IDELANY DO SMAŻENIA DAŃ KUCHNI AZJATYCKIEJ

Na patelni typu wok można smażyć wiele potraw z kuchni azjatyckiej. Ta głęboka patelnia umożliwia szybkie i energiczne mieszanie składników przy wysokiej temperaturze oraz smażenie z wykorzystaniem minimalnej ilości tłuszczu. Istotą smażenia na woku jest krótki czas obróbki termicznej, stąd należy pamiętać o wcześniejszym mocnym rozgrzaniu patelni tuż przed smażeniem. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium