99,4% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam2726Nie polecam16

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
4.9

Skontaktuj się z nami już dziś!

Skontaktuj się!
Deska Do Krojenia Ambition Drewno 28 x 1,5 cm Deska Do Krojenia Ambition Drewno 28 x 1,5 cm
Producent: Ambition
Cena: 22,49 zł
zobacz więcej
Deska Do Krojenia Bambusowa Liść Scandi Deska Do Krojenia Bambusowa Liść Scandi
Producent: Galicja
Cena: 21,49 zł
zobacz więcej
Deska Do Krojenia Bambusowa Scandi 40x18 cm. Deska Do Krojenia Bambusowa Scandi 40x18 cm.
Producent: Galicja
Cena: 23,59 zł
zobacz więcej
Deska Do Krojenia Bambusowa Scandi Z Rączką Deska Do Krojenia Bambusowa Scandi Z Rączką
Producent: Galicja
Cena: 25,99 zł
zobacz więcej

DESKI DO KROJENIA

UŻYWANE W KUCHNI KAŻDEGO DNIA

Deski do krojenia są niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. Są używane regularnie, nawet kilka razy dziennie. Rano i wieczorem służą nam do krojenia pieczywa, wędlin, serów czy warzyw. W trakcie przygotowywania obiadu kroimy na nich większość składników, które będą używane do przyrządzenia posiłku. Deski do krojenia są wykonane z różnego rodzaju materiałów, posiadają różne rozmiary, kształty, a nawet kolory.

NAJPOPULARNIEJSZE RODZAJE DESEK DO KROJENIA

Do najpowszechniej stosowanych w kuchni desek do krojenia zaliczamy:

• Deski do krojenia drewniane - uniwersalne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią naturalne przedmioty. Deski wykonane są solidnie, z litego drewna. Mogą służyć nie tylko do krojenia, ale także do serwowania serów, wędlin czy owoców.
• Deski do krojenia bambusowe - najbardziej wytrzymałe i trwałe. Deski bambusowe są odporne na uszkodzenia, nie absorbują wody i szybko wysychają. Ich niewątpliwą zaletą jest niska waga. Dzięki temu są poręczne, z łatwością można przenosić je z miejsca na miejsce.
• Deski do krojenia plastikowe - tańsze, a przy tym bardzo funkcjonalne i chętnie wybierane. Są lekkie, wygodne w użytkowaniu, można je myć w zmywarce. Zaletą plastikowych desek jest ogromna paleta kolorystyczna. Dzięki temu możemy wybrać deskę, która najlepiej będzie pasowała nam do tonacji kuchni.

CO WZIĄĆ POD UWAGĘ WYBIERAJĄC DESKĘ DO KROJENIA?

Wybierając deskę do krojenia warto zwrócić uwagę na materiał z jakiego została wykonana. W przypadku desek drewnianych ważne, aby były zrobione z twardego drewna. Im twardsze, tym deska będzie lepsza jakościowo i dłużej posłuży. Drewno wchłania zapachy krojonych produktów, dlatego nie będzie to najlepszy wybór do mięsa. W takim wypadku lepszym rozwiązaniem będzie deska plastikowa, którą będzie można porządnie wyszorować z użyciem detergentów i bardzo gorącej wody. Deski bambusowe są z kolei wyjątkowo trwałe. Nie tępią noży, a przy tym są higieniczne, odporne na wilgoć i przesiąkanie zapachami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium